Title Image

Cursus – Goed Boos

Cursus – Goed Boos

Een familielid belt je op het laatste moment op dat hij toch niet komt, omdat hij moe is. Ondertussen heb jij al een hele maaltijd ingekocht en op het vuur staan. De stoom komt uit de pan, maar nu ook uit je oren. Je zoekt naar woorden die duidelijk zijn, maar geen blijvende schade berokkenen. Herkenbaar?

Boosheid en frustratie is vaak lastig. Het kan een relatie gemakkelijk onder druk zetten of zelfs kapot maken. Boosheid lijkt 100% tegenover liefde te staan. Dus, past boosheid wel bij een discipel van Jezus? De Bijbels spreekt toch over de mantel der liefde?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten aan de hand van het werkboek Goed Boos. De thema’s zijn

   1. De waarheid vertellen in liefde
   2. Over reageren bij irritaties
   3. Verschillen leren waarderen
   4. Vergeven, vergeten en verzoenen

 

De cursus bestaat uit een mix van onderwijs, casussen bespreken, persoonlijke opdrachten en vragen uit de praktijk bespreken. Met als doel dat we op een goede, Bijbelse manier boos leren zijn

Kerngedachte is Psalm 19:15 ’mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart U welgevallig zijn, o Here, mijn Rots en mijn Verlosser’’.

Gerard van der Schee – auteur van het boek Goed Boos en Goed Boos coach – geeft de cursus van vier bijeenkomsten of traint een gemeentelid de cursus te geven.